Bekende dj’s met een dj controller

Nog niet alle bekende dj’s gebruiken een dj controller. De standaard in de dj scene is al jaren: Pioneer CDJ cdspelers in combinatie met een Pioneer mengpaneel. Zie hier.

bekende dj
Geen dj controller maar de traditionele Pioneer dj set. Twee CDJ 2000 cdspelers en een DJM mengpaneel

Het komt echter steeds meer voor dat de professionals ook overschakelen op draaien met een computer met een dj controller. Soms als toevoeging aan draaien met de traditionele set met cdspelers, maar ook steeds vaker als basis.

Voorbeelden van bekende dj’s met een dj controller

Hieronder toon ik je een aantal bekende dj’s terwijl ze in de weer zijn met dj controllers. Dit zegt echter niet dat ze hier standaard mee draaien. Zie dit vooral als voorbeeld, deze filmpjes zijn vooral promotie voor de merken waarmee ze draaien (behalve de onderste). Het zegt echter wel wat, want ze verbinden hun naam dus aan zo’n merk.

Chuckie met de Pioneer DDJ-RX dj controller

Chuckie is een van de Nederlandse topdj’s. Ik ben erg fan van hem vanwege zijn techniek. Hier zie je hem aan de slag met de Pioneer DDJ-RX.

Carl Cox gebruikt de Traktor Kontrol S8

Carl Cox is een dj van het eerste uur. Jaren lang de beste en bestbetaalde dj ter wereld geweest en nu al jaren een senior in de scene. Hij gaat echter wel met z’n tijd mee. En dat zie je hier, terwijl hij vertelt over de Traktor Kontrol S8.

A-Trak in een live optreden met Serato en Pioneer

A-Trak is een van mijn helden. Bekend van nummers als Heads Will Roll en zijn alter ego Ducksauce met Barbra Streisand. Een van de weinig dance dj’s die kan scratchen. Je ziet hem hier tijdens een optreden in Bangkok. Op zijn laptop zie je Serato, een dj programma waar je ook mee kunt scratchen. Zelfs met analoge platenspelers. Dit doe je door speciaal geprepareerde platen met tijdcode er op te gebruiken. De platenspelers zijn op de software aangesloten en herkennen de tijdcode. Beweeg je de plaat snel naar voren of achteren, dan gebeurt dat ook met de muziek op de computer, simpel gezegd. Verder zie je nog de nodige aanvullende (Pioneer) dj controllers in beeld. Bijvoorbeeld de Pioneer DDJ-SPI.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *