DJ app

Je bent op deze pagina terechtgekomen, waarschijnlijk omdat je op zoek bent naar een goede dj app. Niet te verwarren met dj software: software voor op een traditionele desktopcomputer. Lees hier meer over dj software.

DJ app

Devices zoals telefoons en tablets worden steeds meer gebruikt voor het gewone internetten, tekstschrijven etc. Maar ook in de professionele wereld nemen de draagbare devices steeds meer het werk van de traditionele desktopcomputer over. En dit lijkt ook te gebeuren in de dj wereld. Ik zie het zeker niet op korte termijn gebeuren dat dj apps de standaard dj set gaan overnemen, maar ik zie wel gebeuren dat de hobbyisten steeds meer gebruik zullen gaan maken van een dj app in plaats van eerst te moeten investeren in een dj set. Kortom: de professionele dj zal nog niet zo snel zijn traditionele dj gear aan de wilgen hangen, maar wellicht dat een device met een touchscreen en dj app wel een interessante toevoeging is aan zijn dj gear. Zoals je dit bijvoorbeeld ook ziet in de producerswereld. Er zijn vele (software)synthesizerproducenten die naast hun synthesizer(software) ook een app uitbrengen waar mee producers (bijvoorbeeld on the go of tijdens een optreden) de synth kunnnen bedienen of presets kunnen maken.

De markt voor de dj app

Er zijn vele hobbydj’s die eerst willen leren dj’en voordat ze groot geld willen uitgeven.En dit biedt dus grote mogelijkheden voor de appmakers: want hoeveel feestjes worden er wel niet per week gegeven waarbij een beginnend dj of hobbyist voor de muziek zorgt. Voor dit soort gelegenheden is een goede, simpel te bedienen dj app perfect.

De apps zijn momenteel in opkomst, het is een opkomende markt, en wij lopen er een paar langs. Het is geen wedstrijd, we bespreken er slechts een paar die exemplarisch zijn voor de vele andere dj apps.

Een aantal interessante dj apps

DJAY 2

DJAY2
DJAY2

Een prachtige app, alleen al qua vormgeving. Zowel voor Android als Ipad. De app krijgt van de gebruikers in zowel de Appstore als in Google Play een goede beoordeling. Wat ik erg interessant vind is de Spotify integratie. Je kunt dus naast je eigen collectie ook nummers uit Spotify inladen en gebruiken, daarmee wordt je muziekcollectie bijna eindeloos groot. De app werkt erg goed en simpel.Ook voor mij als ervaren dj is het een interessante app, maar ook voor beginners. Daarnaast werkt de app ook met verschillende dj controllers.
Ga naar de website van de DJAY2 app

Traktor DJ app voor IOS

Traktor dj app
Traktor dj app

Een app van een van de grote spelers binnen de gewone dj software. Erg cool dat ze nu ook een app hebben. Deze app is beschikbaar voor IOS. Bekijk het filmpje hieronder om meer te komen weten over de basics van het mixen en meer specifiek het mixen met een dj app. Erg leuk gedaan:

De app krijgt hele goede reviews in de appstore. De effecten zijn mooi, de bediening werkt goed, en zal zeker makkelijk gaan wanneer je Traktor DJ al op je desktop gebruikt. Wat ik zelf erg cool vindt zijn de twee wavevorms (in plaats van jogwheels). Je ziet dus twee waveforms onder elkaar lopen, daarmee kun je goed zien of de muziek gelijk op gaat.Wat betreft de muziek: deze kun je uit iTunes halen. Ook deze app werkt samen met verschillende controllers.
Ga naar de website van de Traktor DJ app

One thought to “DJ app”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *