DJ booth kopen

DJ booth kopen
Een basic dj booth

Dj booth kopen? Wat is het eigenlijk? Ben je van plan je eigen drive in show op te zetten (een dj optreden waarbij je je eigen apparatuur meeneemt, vandaar de term: drive in), of vind je het gewoon leuk om thuis een dj booth neer te zetten? We geven je graag een paar tips voor je gaat beginnen met een dj booth kopen. Daarnaast geven we je onze top 3!

DJ booth kopen: wat is eigenlijk een dj booth?

Een dj booth is een uit de kluiten gewassen tafel/bureau waarop je je dj apparatuur kwijt kan. Het uiterlijk kan heel simpel zijn, maar kan ook zo extravagant zijn als je maar wilt. Wanneer je op locatie optreedt en zelf voor de apparatuur zorgt wil ik je adviseren om er ook een dj booth bij te huren/mee te nemen. Niets is zo irritant (zelf al vaak gehad) dat als je op locatie aan komt met je apparatuur en er geen tafel is en je je moet behelpen op een paar krukjes of een veel te kleine tafel, etc. Een dj booth is over het algemeen lang niet het duurste van je apparatuur en derhalve een goede investering. Een dj booth kopen kan dus wel uit als je serieus gaat dj’en met een eigen drive in show.

DJ booth kopen : Waar moet je op letten?

  • De hoogte! Ik heb al een aantal keren gehad dat ik op locatie kwam, zelf geen dj booth had geregeld en de mensen daar me hadden gemeld dat er wel een dj booth zou zijn. Dit bleek dan een gewoon tafeltje te zijn. Gevolg was: de dj apparatuur stond veel te laag en ik moest de hele tijd bukken om te mixen. Het ziet er heel stom uit en daarnaast: het is ook niet goed voor je rug. Ik heb een dj booth liefst tot ongeveer mijn navel.
  • De grootte: Wanneer je met cdspelers, een mengpaneel en eventueel nog een laptop met dj controller draait heb je al een behoorlijke oppervlakte nodig. Bezuinig dus niet op de vierkante centimers/meters. Ook een beetje diepte in de tafel is daarbij relaxt.

   Te kleine dj booth naar mijn smaak
   Te kleine dj booth naar mijn smaak
  • Robuustheid: de spullen die je mee hebt zijn waarschijnlijk een fortuin waard. Je wilt het niet hebben dat de tafel omvalt en je dj apparatuur kapot gaat. Dit kan komen doordat je tafel bezwijkt (zal bij een dj booth niet snel gebeuren, maar bij een gewone tafel kan het een scenario zijn) en realistischer: de dansende mensen duwen tegen je dj booth aan, gaan er aan hangen etc. Al heel vaak meegemaakt, dus dat gaat zeker gebeuren als je een leuk feestje bouwt.
  • De randen: ik vind het altijd erg fijn als er wat opstaande randen om het blad van je dj booth zitten. Op die manier zullen mensen wat minder snel bier op je dj booth zetten of aan je apparatuur zitten.
Opstaande randen
Opstaande randen
 • Design: koop een mooie dj booth, maar niet met een te uitgesproken design. Als je een drive in show runt en het wordt een succes zal je op heel veel verschillende plekken komen. Van bruiloften tot schoolfeesten tot borrels van een deftig gezelschap. Hoe uitgesprokener je dj booth hoe groter de kans is dat bij 1 van je uiteenlopende locaties waar je draait je dj booth niet past. Ga voor mooi maar basic zou mijn advies zijn, tenzij je een hele specifieke act gaat doen waar dit bij past. Dan is het voor de mensen duidelijk: we weten wat we huren.

  Een redelijk uitgesproken dj booth:)

DJ booth kopen: onze top 3

1. Odyssey ATT dj booth

dj booth Odyssey
Goede waarderingen, en een mooi design. Deze Odyssey dj booth is een goede aankoop als je een lean and mean dj booth zoekt. Hij is robuust maar ook goed te vervoeren. Hij is gemaakt van voornamelijk aluminium. Kortom, sterk en licht! Zoek je een dj booth die ook bescherming biedt met bijvoorbeeld opstaande randen, dan is dit niet de juiste keuze, maar voor een mooie, stijlvolle dj booth die goed te vervoeren is ben je wel aan het juiste adres. Prijs: rond de 230 euro

2. LiteConsole GO

dj booth Prolyte LiteConsole GO
Een stukje duurder dan de nummer 1, maar dan heb je ook wat: een super robuuste, mooie dj booth. Deze dj booth heeft goede opstaande randen waardoor mensen minder snel bijvoorbeeld hun biertje naast je dure dj apparatuur zetten. Nadeel vind ik dat hij niet zo breed is, er kan dus niet zo veel apparatuur naast elkaar staan. Maar voor een laptop met dj controller en eventueel lichtbediening is het perfect.Prijs: rond de 1050 euro

3. Glorious Gig Bar zwart dj booth

dj boothglorious gig bar
Ik ben persoonlijk erg gecharmeerd van deze dj booth. Hij doet me denken aan oude tijden: hij past zo in een jaren 90 sfeer. Hij misstaat door zijn zwarte, neutrale design in iedere setting. Je ziet op de foto’s draaitafels geplaatst, maar er is ook genoeg plek voor andere apparatuur ipv draaitafels, zoals een dj controller met laptop, cd-spelers, etc. Prijs: rond de 200 euro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *