DJ controller beginner

Je bent nieuw in de wereld van het dj’en en je bent op zoek naar je eerste dj gear. Dan ben je hier aan het juiste adres. Ik zal je uitleggen waar je op moet letten bij de aankoop van je eerste beginner dj controller en ik zal je wat tips geven.

Dj controller beginner, de basics

Laten we beginnen bij de basics: wat is een dj controller? Een dj controller stuurt je computer aan, meer specifiek, de dj software die daar op draait. Hierdoor lijkt het alsof je een volwaardige dj set aan het bedienen bent. Kortgezegd komt het er op neer dat je dj controller twee cdspelers en een mengpaneel nabootst. En de computer gebruik je om nummers te kiezen, je effecten te selecteren en om te zien wat er gebeurt.

dj controller beginner en computer

Waar moet je op letten?

Koop direct kwaliteit, en koop een bekend merk. Mijn grootste fout is geweest (dat was overigens nog in de tijd van de cd spelers), dat ik een te goedkoop, slecht merk heb gekocht. Dat had twee nadelen: de dj cd speler werkte niet goed (hij startte bijvoorbeeld te traag, killing bij een dj cd speler, vooral voor het beatmachen) en nadeel 2: ik begreep de eerste keer dat ik in een club draaide de apparatuur daar niet, want dat was de standaardset onder dj’s: Pioneer. Nu is er sinds de dj controllers wel veel veranderd: je neemt je eigen dj controller mee als je draait, heel anders dan bij cdspelers, maar het is wel erg handig als je overweg kunt met de standaardapparatuur. Vooral als je eens draait met een andere dj, of als je gebruik maakt van andermans apparatuur. Dat soort dingen gebeuren toch wel regelmatig. Bekende merken zijn bijvoorbeeld: Pioneer, Numark en Native Instruments Traktor.

Tips en tricks voor de aankoop van je dj controller voor beginners

Naast de punten die ik hierboven beschrijf hieronder nog een paar tips.
Ga voor een leuk instapmodel. Ga niet meteen voor de hoofdprijs (bijvoorbeeld de dure dj controllers in onze dj controller top 10, want misschien is dj’en wel niets voor jou), maar koop een speler van een bekend merk, met goede reviews (heel belangrijk, en heel makkelijk te vinden op sites als Bax Shop of Bol.com), dat de basics, en niet veel meer dan de basics bevat. Ga dus niet voor een ingewikkelde Serato set (Serato is een dj softwarepakket voor technisch aangelegde dj’s, dit brengt vaak complexe controllers met veel knoppen met zich mee). Ga eerder voor een plug en play set, die direct na aansluiten werkt op de dj software die jij gebruikt. Bij Traktor is software vaak meegeleverd en ook bij andere dj controllers is soms software standaard bijgevoegd. Weet je al welke dj software je gaat gebruiken? Bijvoorbeeld Traktor, Virtual DJ of Serato? Kijk dan in ieder geval ook of je speler dat ondersteunt. Als het bijgeleverd is weet je in ieder geval dat dat het geval is.

Onze favoriete dj controllers voor beginners van dit moment

Klik hier om onze top 3 van dit moment te bekijken: dj set beginner top 3.

One thought to “DJ controller beginner”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *