DJ controller top 10

Hier vind je de dj controller top 10 van dit moment. De populairste dj controllers als je het aan de Nederlandse kopers en verkopers vraagt. Ben je een echte beginner, kijk dan ook hier: dj set beginner.

DJ controller top 10 van dit moment

1. Pioneer XDJ-RX

Pioneer_XDJ_RX

Het vlaggenschip onder de dj controllers. Het is alsof je draait met twee Pioneer CDJ cdspelers en een Pioneer mengpaneel (de standaard in de dj scene). Een groot voordeel daarnaast is het grote, mooie kleurenscherm op de dj controller. Je hoeft bijna niet meer op je computer te kijken. Een groot voordeel van draaien met Pioneer is dat je ook weet hoe de apparatuur in een club of een andere externe locatie werkt. Een nadeel is dat hun apparatuur aan de prijzige kant is. Deze dj controller kost rond de 1500 euro.

goededeal

2. Pioneer DDJ-SR(2)

Pioneer DDJ-SR Een stuk goedkoper dan zijn grote broer hierboven, maar heeft alsnog alles aan boord om een topset neer te zetten. Deze dj controller is erg robuust en kan tegen een stootje. Ideaal om mee te nemen on the road. SR in de naam staat voor Serato, het softwarepakket (naast Virtual DJ en Traktor DJ een van de bekendste). Serato wordt door dj’s gebruikt die veel met technisch dj’en bezig zijn. Je kunt er alles mee: scratchen, loopen etc. Een voordeel is: hij is veel goedkoper dan de gemiddelde gear van Pioneer, een nadeel voor Virtual DJ of Traktor adepten is dat hij specifiek voor Serato gemaakt is (wees echter niet getreurd, hij werkt waarschijnlijk ook goed met andere softwarepakketten, en ook goed nieuws: je krijgt Serato er vaak gratis bij). Prijs: rond de 600 euro.
goededeal

3. Denon DJ MC4000 DJ-controller

Denon_DJ_MC4000
Denon draait ook al een aantal jaartjes mee in de dj scene. Wat me echter opvalt aan deze speler is dat hij deels lijkt op de Pioneer (zie de grote draaiende schijven) maar aan de andere kant ook weer heel veel eigen functies en knoppen hebben ingebouwd. Het is een beetje een kwestie van smaak. De meeste knoppen hebben al een toegewezen functie, in tegenstelling tot sommige andere dj controllers, waar je alles zelf kunt toewijzen. Nadeel van dat laatste is dat je alles moet gaan instellen. In deze set is het dus meer plug and play. Net als de Pioneer hierboven is ook deze Denon gemaakt voor Serato. De prijs van deze speler ligt een stuk lager dan zijn collega’s van Pioneer. Prijs: rond de 400 euro.
goededeal

4. Hercules DJ Control Universal

hercules_universal_dj
Een mooie goedkope dj controller. En multifunctioneel! Je kunt hem naast met je computer ook koppelen aan je Android of IOS systeem (lees: bijv. telefoon). Daarnaast biedt deze controller je de mogelijkheid om hem draadloos te bedienen met bluetooth, bijvoorbeeld als je niet achter de dj booth staat, maar bijvoorbeeld tussen het publiek. Hij doet leuk mee op de dj controller markt  (waar andere electronische apparatuur met veel functies vaak rommelig/ondoordacht is, is deze speler interessant). Nadeel vind ik echter dat hij wat verder weg staat van het standaard dj-en voor gevorderden: ik hoef geen draadloze bediening en toegang via mijn telefoon, maar voor een beginner vind ik deze dj controller wel een aanrader. En de prijs is ook top!
Prijs: rond de 160 euro.
goededeal

5. Native Instruments Traktor Kontrol S4 MK2

NI_TRAKTOR_KONTROL_S4_MK2
Ik ben een Traktorfan. Althans, van de dj controllers. Waar ik soms nog een beetje een haat-liefde verhouding heb met de software vind ik de dj controllers altijd geweldig. Ze hebben een prachtig design en ze zijn enorm robuust. Waar ik altijd zwoer dat ik het belangrijk vond dat dj controllers zoveel mogelijk aansluiten bij de standaard binnen de dj scene vind ik dat Traktor inmiddels zijn eigenstandige positie binnen de dj wereld heeft bereikt en kan doen waar ze zin in hebben. En dat doen ze goed. Voordeel: de dj controllers zien er fantastisch uit, hebben prachtige functionaliteiten en sluiten naadloos aan op de (eigen) Traktor software. Nadeel is: je zit aan de Traktor software vast, althans, dat is de software waar deze spelers het beste mee werken. Normaliter valt de prijs wel mee van Traktor, deze controller is echter uit het duurdere segment. Maar hij is zijn prijs zeker waard.
Prijs: iets minder dan 600 euro.
goededeal

De nummer 6 tot en met 10

Positie Merk en type Prijs
6 Native Instruments Traktor Kontrol F1
7 Numark Mixtrack Pro 3 €€
8 Hercules DJControl Instinct S €€
9 Gemini GMX media controller €€€
10 Hercules DJ Control Compact

Jullie suggesties

Deze dj controller top 10 is samengesteld door te kijken naar de populariteit onder Nederlandse kopers en verkopers. Vind jij dat er nog een dj controller mist? Laat het dan hieronder weten. We updaten deze lijst regelmatig, maar het kan soms gebeuren dat hij niet helemaal up to date is. Daarbij wordt jouw hulp erg gewaardeerd!

3 thoughts to “DJ controller top 10”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *