DJ controller Virtual DJ

We krijgen regelmatig de vraag welke dj controller geschikt is voor Virtual DJ, een van de drie bekende dj software pakketten. Een goede vraag. Want waar het bijvoorbeeld bij Traktor DJ redelijk recht toe recht aan is: zij hebben software en dj controllers, kan ik me bij Virtual DJ goed voorstellen dat je niet goed weet welke DJ controller Virtual DJ ondersteunt en andersom. Hieronder de feiten, en een beschrijving.

DJ controller Virtual DJ

Virtual DJ is dj software die al een aantal jaren meedraait:-) in de dj wereld. Ik kan me herinneren dat ik er 10 jaar geleden al wel gebruik van maakte. Dat was overigens in de tijd dat de dj controller nog niet zo’n bekend fenomeen was. Dit was dus draaien met de muis en het toetsenbord. Dat ging overigens best prima. Wat ik een groot voordeel vind van Virtual DJ is het feit dat je de twee waveforms van de nummers die je draait over elkaar heen ziet liggen. Dat zorgt er voor dat je zelfs op zicht (ipv gehoor) kunt mixen soms, vooral bij nummers met een duidelijke beat. Daarnaast geeft het je – vooral als je net begonnen bent met dj’en – een duidelijk beeld van wat de muziek doet. Je ziet bijvoorbeeld dat de beat van het ene nummer net wat voor ligt op de beat van het tweede nummer. Op gehoor kost dat wel wat oefening voordat je dat goed door hebt.

v8_audiomix

Qua prijs heeft Virtual DJ verschillende mogelijkheden. Zo kun je de dj software in 1 keer ‘for life time’ kopen, dan ben je rond de 250 euro kwijt. Je kunt echter ook per maand betalen, of gebruik maken van de verschillende abonnementen die het biedt. Erg interessant zijn daarbij de abbonementen waarbij je voor een bepaald bedrag per maand onbeperkt toegang krijgt tot bijna alle bekende muziek. Allemaal best duur, hoor ik je denken. Vrees niet, Virtual DJ wordt regelmatig in een lite versie gratis geleverd bij je dj controller.

Virtual DJ dj controller top 3

Ok, to the point, nu weet je het een en ander van de software, nu is de vraag: welke dj controller kun je nu het beste aanschaffen voor bij Virtual DJ? We geven onze top 3 Virtual DJ dj controllers.

Pioneer DDJ-WEGO4-K

pioneer ddj weGO4-k

Een ultieme beginners dj controller voor Virtual DJ, van Pioneer. En met een hele hoop mogelijkheden. Naast de mogelijkheid om gebruik te maken van bijvoorbeeld Spotify (in combinatie met je telefoon, je iPad etc) kun je hem ook gewoon op je computer aansluiten. Virtual DJ (VDJ) Limited Edition is meegeleverd. Deze dj controller maakt het de beginner erg gemakkelijk. De vele lampjes signaleren je wat er precies aan het gebeuren is op je dj controller en in de software die je op dat moment gebruikt. En hij ziet er prachtig uit! Prijs: rond de 320 euro.
goededeal

2.Numark Mixtrack 3

numark_mixtrack3
Een robuuste en degelijke dj controller (de play- en pauzeknoppen zijn bijv. van metaal). Ook hier geldt weer: het lijkt een “gewone” dj set, bestaande uit twee cd spelers en een mengpaneel in het midden. Handig als je ook eens met cdspelers en een mixer moet draaien. Deze set wordt geleverd met Virtual DJ (VDJ) 8 Limited Edition.
goededeal

3.Gemini G4V dj controller
Gemini G4V dj controller

Prachtige dj controller van het merk Gemini. Ik heb zelf weinig met dit merk gedraaid maar de recensies van deze dj controller zijn goed. Het is een robuust apparaat en een kers op de taart: hij is 4 kanaals: je kunt er dus 4 audiosporen mee aansturen. Ben je dus iets meer gevorderd dan een beginner of gewoon een pro: Dit biedt veel kansen! Prijs: rond de 315 euro.
goededeal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *