DJ midi controller

DJ midi controller: een voorbeeld
DJ midi controller: een voorbeeld

DJ midi controller kopen? In het kort wordt dit ook wel een dj controller genoemd. Je bent dus op dj-controller.nl aan het juiste adres! Wat is een dj midi controller?

DJ midi controller

Een dj midi controller is dj gear (dj apparatuur) waarmee je een muziekprogramma op je computer of laptop kunt bedienen. Het zorgt er eigenlijk voor dat je met je laptop kunt dj’en alsof je met een traditionele dj set aan het draaien bent (twee cdspelers en een mengpaneel of twee platenspelers en een mengpaneel). Een dj controller vervangt eigenlijk al deze apparaten en geeft jou de mogelijkheid om met je “gewone” laptop te dj’en.

DJ midi controller: de basics

Een dj midi controller, ook wel dj controller in het kort genoemd is eigenlijk een simpel apparaat. Het is een kastje met daarop een aantal knoppen die je via een kabel (vaak via midi, daar komt de naam vandaan, maar wij behandelen hier alle soorten dj controllers) koppelt aan je computer. Je installeert de benodigde software (soms zelfs meegeleverd met je dj controller) en je bent klaar om te beginnen.

Heb ik naast een dj midi controller nog andere dj gear nodig

Om helemaal van start te kunnen is het korte antwoord: ja, nog een paar dingen! Wil je thuis dj’en? Dus oefenen om een goede dj te worden? Dan adviseren we je om in ieder geval nog goede boxen aan te schaffen, zodat je goed kunt leren luisteren naar je mixen. Bekijk daarom eens deze pagina: dj speaker set. Ook heb je een dj koptelefoon nodig. Deze koptelefoon gebruik je om het geluidskanaal te beluisteren dat je wilt gaan inmixen.

Een voorbeeld: je hebt een nummer aan staan, dat hoort “de zaal” of in dit geval: komt door je boxen thuis. Daarna wil je het volgende nummer gaan inmixen. Om het goede tempo te bepalen en te zorgen dat de nummers goed op elkaar in spelen luister je door de koptelefoon naar het tweede nummer en zorg je dat het goed klinkt bij het nu al afspelende nummer. Als dat gelukt is gebruik je de schuifjes en/of knopjes van je dj midi controller om het tweede nummer in te laten komen. Wanneer het gelukt is om nummer 2 in te mixen zorg je met je dj midi controller nummer 1 niet meer laat horen. En voila, je mix is gelukt.

Welke dj midi controller heb ik nodig?

Hier kunnen we kort over zijn: bekijk onze top 10 dj controllers van dit moment. En wil je meer weten over dj sets en dj controllers voor beginners kijk dan hier: dj set beginner. Een paar basic tips: ga voor een bekend merk zodat je leert draaien met de standaard. Dan kan je later ook in clubs en op andere plekken draaien waar je misschien niet je eigen apparatuur naar mee neemt. Lees ook de recensies en ervaringen van andere gebruikers. Dat geeft je het beste inzicht in kwaliteit. DJ midi controllers varieren in prijs van +/- 60 euro tot duizenden euro’s. En in alle prijscategorieeen kun je kwaliteit vinden. Doe dus goed onderzoek, en daar helpen wij je graag bij. Op deze site vind je vele artikelen vanuit vele verschillende invalshoeken.
Nog 1 aandachtspuntje: heb je nog geen dj software op je computer: zoek naar een dj midi controller die dit meelevert. Dan weet je zeker dat de dj controller en de software bij elkaar werken en hoef je niet nog honderden euro’s uit te geven aan goede dj software.

Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *