DJ mixer top 3

Deze post is voor alle beginnende (of iets meer gevorderde) dj’s die naast hun dj controller, of misschien wel los van hun dj controller, op zoek zijn naar een dj mixer. Onderin deze post geven we je alle info die je als beginnende dj nodig hebt. Bijvoorbeeld: wat doet een mengpaneel? Waarom heb je het nodig? Maar we beginnen met onze DJ mixer top 3.

DJ mixer top 3

1. Behringer DJX 750

behringer_djx750
Strak uiterlijk, robuust gebouwd. Een dj mixer die veel weg heeft van de veel duurdere Pioneer mengpanelen. Een van de grootste voordelen van dit dj mengpaneel vind ik dan ook dat je zonder moeite in een club kunt draaien: het mengpaneel dat daar staat, zeer waarschijnlijk van Pioneer, begrijp je direct als je deze Behringer DJX 750 beheerst. Deze Behringer heeft fijne digitale effecten, is 5 kanaals en heeft beatcounter, erg handig voor beginnende dj’s. Tip: ik zou bij je aankoop niet teveel letten of een dj mixer een beatcounter heeft. Na een beetje oefenen kijk je er nooit meer op. Samengevat: een dj mixer die je direct leert hoe een standaard mengpaneel werkt, is van goede kwaliteit, en de prijs is een stuk lager dan de Pioneer mengpanelen, waar deze op gebasseerd lijkt te zijn. Prijs: rond de 180 euro.

goededeal

2.HQ 2 dj mixer

HQ2_djmixer
De winnaar op het gebied van prijs. Voor rond de 75 euro is dit dj mengpaneel van jou. Ideaal om mee te beginnen, en nog niet zeker weet of je veel geld wilt gaan investeren in dj’en. Nadeel van het mengpaneel vind ik: hij werkt anders dan de Pioneer mengpanelen (het is even wennen voordat je van de ene naar de andere overstapt, niet heel handig als je in een volle club staat te draaien, waar zeer waarschijnlijk Pioneer staat). Maar als je op je zolderkamer de basics van het dj’en wilt aanleren kan ik je dit mengpaneel zeker aanraden.

goededeal

3. Pioneer DJM-350

Pioneer_DJM_350
De enige Pioneer in de top 3. Dat is vanwege de prijs van de apparatuur. Deze dj mixer top 3 is bedoeld voor beginners. En Pioneer is nu eenmaal duur. Deze dj mixer kost ongeveer 490 euro. Behoorlijk veel geld voor een beginner. Maar als je het geld hebt: dan raad ik je deze dj mixer aan. Het is een subtiele, kleine mixer, die alles in zich heeft dat je nodig hebt. Goede effecten, goede high- en lowpass filters. En ook erg cool: een usb in/uitgang voor het opnemen van je mixen. Sluit een harde schijf aan en hij neemt je mix in .wav-formaat op. Beter dan dat geklungel met opnameapparaatjes op de audio-uitgang aansluiten.

goededeal

Wat is een dj mixer?

Een dj mixer, of dj mengpaneel is een apparaat dat je – de muziek zegt het al – de muziek laat mixen, of mengen. Je geluidsbronnen (bijvoorbeeld twee dj cd spelers)  komen samen in het mengpaneel. Met de faders (schuifjes) en de knoppen kun je de muziek harder, zachter laten klinken en kan je tonen weghalen en toevoegen: meer/minder lage, midden of hoge tonen. Ook gebruik je het dj mengpaneel om te pre-listenen. Je luistert via je koptelefoon naar de muziek die de zaal nog niet hoort, bijvoorbeeld om te beatmatchen (het gelijk zetten van de tempo’s). Wanneer je de nummers op elkaar hebt afgestemd kun je het geluid van cd speler 2 aan zetten op je mengpaneel, en het publiek hoort nu beide nummers. Na een tijdje laat je de muziek van kanaal 1 verdwijnen. Heb je nog vragen? Stel ze hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *