DJ set beginner

DJ set beginner nodig? Wij maken je als beginner wegwijs en vertellen je onze top 3! De wereld van de dj apparatuur kan ingewikkeld zijn als je net komt kijken. Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten, en als je dat doet valt de complexiteit wel mee. Dat geldt ook voor een dj set beginner: we leggen je graag uit wat je moet weten en geven je onze top 3.

DJ set beginner? Dit doet een dj set

Een dj controller bedient je laptop, waarop een muziekprogramma draait. Dit kan bijvoorbeeld Serato, Virtual DJ of Traktor zijn. Het voordeel van een controller ten opzichte van draaien met je “gewone computer” is dat je twee handen kunt gebruiken. Soms is het nodig dat je op hetzelfde moment twee dingen doet, dat is onmogelijk met een muis. Je kunt niet met je cursor op twee plekken zijn op hetzelfde moment. Daarnaast geeft een dj controller je op een snelle en makkelijke manier toegang tot al je bedieningsmogelijkheden en effecten.

Onze top 3 dj set beginner

1. Hercules DJControl Instinct S

hercules_dj_instinct_s

Robuuste, simpele set. Knoppen zijn duidelijk en recht toe recht aan. De dj controller levert software mee: DJUCED, een simpel dj softwarepakket. Geschikt voor OSX en Windows. Grote plus aan deze speler: Rond de 75 euro..

goededeal

2. Numark DJ2Go2

dj2go2

Compacte en draagbare dj controller. Hij past met gemak in je tas. En hij staat thuis dus niet in de weg naast je computer. Nog een voordeel is dat hij nog goedkoper is dan de speler hierboven, maar ondertussen wel alle basics aan boord heeft. Ook de positie van de knoppen komt redelijk overeen met een gewone dj set. Daarmee samenhangend wel even een kanttekening: de speler hierboven lijkt meer op een gewone dj set, dat maakt de overstap makkelijker naar een volgende professionelere set. Maar los daarvan: deze speler is perfect voor beginners, je zult er jaren plezier van hebben. Prijs: rond de 60 euro.

goededeal

3. Hercules DJ Control Universal

hercules_universal_dj
Een simpele, mooie, redelijk goedkope dj controller. Je kunt hem naast met je computer ook koppelen aan je Android of IOS systeem (bijv je telefoon). Daarnaast biedt deze controller je de mogelijkheid om hem draadloos te bedienen met bluetooth, bijvoorbeeld als je niet achter de dj booth staat, maar bijvoorbeeld tussen het publiek, of ergens anders. Bijzondere situatie, maarja je weet maar nooit:)

Voor een beginner vind ik deze dj controller een aanrader. En de prijs is prima!
Prijs: rond de 165 euro.
goededeal

DJ controllers voor gevorderden

Ben je op zoek naar het zwaardere geschut? Kijk dan eens naar onze “gewone” top 10. Daar vind je ook een aantal van deze dj sets voor beginners terug, maar ook een aantal controllers die gebruikt worden door de pro’s. Klik hier voor onze dj controller top 10.

One thought to “DJ set beginner”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *