DJ set goedkoop

DJ set goedkoop: een aantal tips om je zoektocht wat makkelijker te maken. Of je nu een beginner bent of al even bezig bent: het liefst geef je niet meer geld uit dan nodig is. Aan de andere kant: je wilt wel goede dj gear hebben. Kortom, dat wordt dus een zoektocht!

DJ set goedkoop: de basis

Een goedkope dj set is eigenlijk niet het goede uitgangspunt: je wilt een goede dj set. En die zijn gelukkig te vinden in alle prijsklasses. Ga niet voor het goedkoopste van het goedkoopste, want daar ga je echt spijt van krijgen. Stel dat je midden in een optreden staat en je apparatuur functioneert ineens niet meer of moet opnieuw opstarten, etc. Een nachtmerrie natuurlijk. Ga dus voor een dj set die zichzelf al bewezen heeft en waar mensen enthousiast over zijn. Ik wil je dus adviseren om goed te kijken naar de recensies en de ervaringen van andere mensen. En als deze mensen zeggen dat je een goede dj set goedkoop te pakken hebt, dan zit je waarschijnlijk goed.

DJ set goedkoop: wat zoek je precies

Deze site is begonnen als site over dj controllers: apparatuur die je bij je computer, bijvoorbeeld een laptop kunt gebruiken om met die laptop te dj’en. De dj controller is dus eigenlijk je bedieningspaneel. Ben je hier naar op zoek: dat komt goed uit, daar vertel ik hieronder meer over. Zoek je een dj set in de traditionele zin: bijvoorbeeld een mengpaneel met twee cdspelers of twee platenspelers? Kijk dan hier: dj set. Of weet je niet wat je zoekt, kijk dan eens hier: DJ controllers versus traditioneel dj’en. Als je op zoek bent naar goedkoop, wil ik je adviseren om een dj controller te kopen. DJ controllers hoeven namelijk niet duur te zijn en kunnen vaak wel de dingen die je met een traditionele djset ook kunt doen. Betekent dj set goedkoop voor jou dus: een goede dj controller voor een goede prijs: lees dan verder. Zoek je een complete dj set (dus mixer, cdpspelers/platenspelers etc? ), kijk dan hier:

DJ set goedkoop: concluderend

Wil je goedkoop beginnen met dj’en, maar niet direct iets nieuws hoeven kopen wanneer je wat meer ervaring op doet of begint met buiten de deur te dj’en? Dan adviseer ik je om voor een dj controller te gaan die door veel dj’s gebruikt wordt. Op die manier kun je makkelijk ervaring uitwisselen met andere dj’s, veel tutorials op internet vinden, etc. Daarom adviseer ik je een dj controller van het merk Pioneer of bijvoorbeeld Traktor te kopen. Pioneer is de standaard in de traditionele dj scene, maar ook met dj controllers doen ze tegenwoordig goed mee. Sterker nog: hun dj controllers lijken op twee cdspelers met een mengpaneel. Heel handig, mocht je ooit nog de overstap willen maken naar zo’n “echte” dj set.

Wanneer is een dj set goedkoop?

De prijzen varieren behoorlijk. Om je een beeld te geven. Een traditionele dj set van Pioneer (dus cdspelers met mixer) zit rond de 6800 euro. Dat is onbetaalbaar voor de gemiddelde beginnende dj. Een dj controller echter begint al bij een veel lager bedrag.

Een aantal voorbeelden

DJ set goedkoop: een paar voorbeelden. Het dj-controller vlaggenschip van Pioneer de Pioneer XDJ-RX is rond de 1500 euro. Een hele hoop geld, maar dan heb je ook met een het beste van het beste. Een dj set goedkoop die echter ook heel goed is, en van een bekend merk, is de Denon DJ MC 4000 voor rond de 400 euro. Een iets minder bekend merk, maar wel een leuk instapmodel is de Hercules dj control compact. Deze is er al vanaf rond de 60 euro.

Hercules DJ Control Compact

dj set goedkoop: hercules dj compact


Wil je meer dj controllers bekijken? Bekijk onze top 10 dj controllers van dit moment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *