DJ set kind

Ik heb een aantal keren de vraag gekregen wat een leuke dj set voor een kind is. Dus ik ga er vanuit dat er meer mensen met deze vraag rondlopen. Ik begin kort met wat je minimaal nodig hebt aan dj gear, ook vertel ik waar een dj set voor kinderen aan moet voldoen en daarna geef ik een paar opties voor een geschikte kinder dj set.

Wat heb je minimaal nodig aan dj gear?

Ik zou het simpel houden. Je kunt direct een hele uitgebreide set kopen, bestaande uit twee dj cdspelers en een mengpaneel, en dan moeten er nog boxen bij etc. Dat wordt een hele dure grap. Wat ik zou doen is een simpele dj controller kopen. Die sluit je dan op je computer aan, en zeer waarschijnlijk heeft je computer al boxjes, en een koptelefoon/oordopjes. Kijk anders hier eens: koptelefoon kind. Je kind is dan ready to go, en het enige dat jij daar voor hebt hoeven kopen is een dj controller. Een besparing van vele honderden euro’s. Nog een voordeel: je kunt de muziek op je computer gebruiken en je hoeft geen losse cd’s of mp3’s te kopen.

Waar moet een dj set voor een kind aan voldoen?

DJ set kind nodig? Robuustheid! Want ga er maar vanuit dat hij wel eens op de grond zal vallen. En als hij qua bediening een beetje simpel in elkaar steekt helpt dat ook. Niet teveel gedoe met teveel knopjes, zodat het makkelijk te begrijpen is. Let daarbij ook even op of het plug and play is. Daarmee bedoel ik: sommige dj controllers moet je tot in detail instellen, terwijl anderen direct herkend worden door de dj software en direct klaar voor gebruik zijn. Dat laatste heeft de voorkeur, want er raakt nog wel eens een kabeltje los etc. Iedere keer alles opnieuw instellen is ondoenlijk.

Houd rekening met de standaard

Ik weet niet welke leeftijd je kind is maar wat ik in mijn achterhoofd zou houden als het even kan: maak het zo makkelijk mogelijk om de hobby te blijven uitvoeren, ook als hij of zij het dj’en leuk blijft vinden en er beter in wordt. Op zo’n moment is het handig dat het basissetje qua vormgeving in de buurt komt van hoe een standaardset in elkaar steekt. Dat werkt grofweg ongeveer zo: aan de linker en de rechterkant zit een knoppenset die lijkt op een cdspeler of een platenspeler. In het midden zit een mengpaneel/mixer. Dit is een apparaat waarmee je de volumes van de twee knoppensets mee kunt bedienen (en soms meer, zoals effecten). De onderstaande dj-controllers hebben wat dat betreft de juiste vormgeving.
Hieronder een plaatje van een traditionele dj set, zodat je kunt vergelijken. Dit zijn twee cdspelers met een mengpaneel in het midden. De meeste dj controllers hebben ook die vormgeving, kijk maar in onze top 3 dj set voor kinderen hier onder.

DJ set kind: Twee cdspelers aan weerskanten met in het midden een mengpaneel
Twee cdspelers aan weerskanten met in het midden een mengpaneel

Onze favorieten: dj set kind

1. Numark DJ2Go2 Touch

dj set kind: dj2go2

Een hele compacte, zeer goed draagbare dj controller. Hij past met gemak in je tas. Ik vind het formaat een groot voordeel: mocht je hem aansluiten op je thuiscomputer dan staat hij niet in de weg. Dat is wel anders dan bij de meeste professionele dj controllers. Nog een voordeel is dat hij nog goedkoper is dan de andere spelers op deze pagina, maar ondertussen wel alle basics aan boord heeft. Ook de positie van de knoppen komt redelijk overeen met een gewone dj set. Deze speler is perfect voor beginners, je zult er jaren plezier van hebben. Hij gaat niet snel stuk en kan zo overal mee naar toe. En de prijs: rond de 70 euro.

goededeal

2. Hercules DJ Control Universal

hercules_universal_dj
Een mooie, simpele, goedkope dj controller. En multifunctioneel! Je kunt hem naast met je computer ook koppelen aan je Android of IOS systeem (lees: bijv. telefoon). Daarnaast biedt deze controller je de mogelijkheid om hem draadloos te bedienen met bluetooth, bijvoorbeeld als jij (of je kind) niet achter de dj booth staat, maar bijvoorbeeld tussen het publiek, of ergens anders.

Hij doet leuk mee op de dj controller markt (waar andere electronische apparatuur met veel functies vaak rommelig/ondoordacht is, is deze speler interessant, en relatief simpel). Voor een beginner vind ik deze dj controller een aanrader. En de prijs is prima!
Prijs: rond de 165 euro.
goededeal

3. Hercules DJControl Compact

Robuuste, simpele set. Knoppen zijn duidelijk en recht toe recht aan. De dj controller heeft meegeleverde software: DJUCED, een mooi simpel dj softwarepakket. En als dit eenmaal is geinstalleerd werken de knoppen direct zoals ze moeten werken. Deze dj software draait zowel op Windows als OSX. Grote plus aan deze speler: Rond de 50euro..

goededeal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *