DJ spullen

dj spullen
DJ spullen nodig? Dan helpen we je graag met je eerste stappen. Of je nu een beginner bent of al iets meer gevorderd: het kan altijd helpen als iemand je een beetje op weg helpt bij je eerste of volgende aanschaf van dj apparatuur. Want de dj spullen wereld veranderd snel.

DJ spullen, een introductie

Wat heeft een dj nog nodig qua dj spullen in deze tijd? Ik kan me nog goed de momenten herinneren dat ik met grote cd-mappen naar een optreden ging. Vaak meerdere mappen. Dat was in de tijd dat je nog geen mp3 cd’s kon branden en je beperkt was tot 90 minuten aan muziek per cd. Wat dat betreft waren de mp3 cd’s een verademing, en nu werk ik met slechts 1 usb stick. Ideaal! Helemaal een groot verschil voor de dj’s die ook nog met platen gedraaid hebben. Dit gaat echter over optreden op een gig, waar vaak apparatuur klaar staat (de standaard Pioneer cd-set met mengpaneel). Steeds vaker kiezen dj’s er voor om ook een laptop, soms met dj controller mee te nemen. En in die veranderende wereld helpen we je graag op weg.

Dj controller, dj set en koptelefoon

Wat heb je nodig om te kunnen draaien? Voor thuis zou ik je het volgende adviseren: zorg voor een computer (vaak is een gewone laptop al genoeg voor een beginner), sluit daar een dj controller op aan en koop een koptelefoon. Op de laptop sluit je boxen aan (want de laptopboxjes zijn vaak niet goed genoeg om te oefenen, te weinig capaciteit), en je bent ready to go!

Wat is een goede dj controller

Als je een beginner bent raden we je aan om deze lijst eens door te kijken: dj set beginner. Hier beschrijven we onze top 3 voor beginners. Ook als je iets voor kinderen zoekt helpen we je graag op weg (vergelijkbare lijst) : dj set kind top 3. Ben je al wat meer pro? Dan raden we je aan onze “gewone” dj controller top 10 te bekijken en inspiratie op te doen.

DJ koptelefoon? Welke is goed en waar moet ik op letten?

DJ koptelefoons heb je in alle prijscategorieen. Ik zou je adviseren: koop in het begin niet een te dure. Ik heb er al heel wat versleten en het is zonde als je iedere keer honderden euro’s uitgeeft. Een belangrijk element waar je op moet letten: zorg dat de koptelefoonschelp (het kussentje op je oor) goed afsluit, zodat je los van de muziek in de zaal/vanuit je boxen, goed kunt luisteren naar het nummer dat je aan het inmixen bent. En zorg dat het een stevige koptelefoon is. Combineer die twee dingen bij je zoektocht en ik verwacht dat je voor minder dan 50 euro wel iets kunt vinden. Wil je meer kwaliteit, dan wordt het duurder, kortom voor ieder wat wils. Bekijk onze favoriete dj koptelefoons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *