dj controller

DJ tafel

Een dj tafel kan vele dingen betekenen. Ik heb deze pagina zo genoemd omdat ik vele mensen, die nog nieuw zijn in de wereld van het dj’en deze term heb horen gebruiken. En vaak gebruiken ze hem voor verschillende dingen. Ik hoop daarom dat deze pagina jullie op weg gaat helpen bij het vinden van de juiste dj gear.

DJ tafel

De meest strikte benadering is een tafel waarop de apparatuur van de dj staat. Ook wel de DJ booth genoemd. Ik ga er echter niet vanuit dat je daar naar op zoek bent. Als dat wel het geval is adviseer ik je hier eens te kijken, hier vind je praktische, stevige tafels, ook wel een dj meubel genoemd.

dj tafel

Een andere betekenis van een dj tafel kan zijn: een dj controller, een mengpaneel, een cdspeler, of alles tegelijk, ook wel een dj set genoemd. Ik ga er vanuit dat dit is wat je zoekt als je dj tafel zegt: apparatuur om mee te dj’en. Hier help ik je graag mee op weg, en daar heb ik op deze site al veel artikelen over geschreven. Laat ik het hieronder even samenvatten.

Welke dj gear heeft een dj nodig?

Als je thuis wilt beginnen met draaien heb je in principe weinig nodig. Vaak is een computer, een paar simpele boxjes en een dj controller al genoeg (ook wel dj midi controller genoemd). De DJ controller gebruik je dan om de muziek op je computer mee te manipuleren/te bespelen. Je kunt het vergelijken met het draaien met een traditionele dj-set, vaak bestaand uit twee platenspelers of dj cdspelers en een mengpaneel. Maar dan met veel meer mogelijkheden! Lees op deze pagina welke mooie dj controllers er op dit moment op de markt zijn: onze dj controller top 10. Of lees hier meer over de basics van de dj controller.

Traktor Kontrol S4 dj controller
Traktor Kontrol S4 dj controller

DJ tafel kopen (of eigenlijk een dj set dus)

Zoek je een traditionele dj set? Dus twee cdspelers en een mengpaneel? Of bijvoorbeeld twee platenspelers en een mengpaneel? Dan adviseer ik je hier verder te lezen: een complete dj set kopen .

Twee Pioneer CDJ cdspelers en een mengpaneel: een complete dj set
Twee Pioneer CDJ cdspelers en een mengpaneel: een complete dj set

Wil je weten wat het verschil is tussen draaien met een dj controller en een traditionele dj set? Lees dan hier verder: draaien met dj controller of traditionele dj set.

Samenvattend: een dj tafel kopen

Om een middellang verhaal kort te maken: ik heb deze pagina gemaakt omdat ik denk dat jij met dj tafel iets anders bedoelt dan de gemiddelde professionele dj. Die hanteert de strikte definitie: een dj tafel voor je dj apparatuur. Jij zoekt dj apparatuur. Dit kan een mengpaneel met cdspelers/platenspelers of bijvoorbeeld een dj controller zijn. Daar heb ik je hierboven mee op weg proberen te helpen. Wil je meer weten, kijk dan verder op onze site. Heb je vragen? Schrijf ze hieronder of elders op de site. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *