Pioneer DDJ SB2

De Pioneer DDJ SB2 is er. De opvolger van de Pioneer DDJ SB. En wat een topper is het! Hieronder lopen we deze nieuwe dj controller langs.

De Pioneer DDJ SB2 dj controller
De Pioneer DDJ SB2 dj controller

De Pioneer DDJ SB2 in het kort

De nieuwe DDJ SB dj controller van Pioneer heeft de topfuncties van zijn voorganger, maar gaat ook verder. Denk bijvoorbeeld aan de grote hoeveelheid effecten die je per kanaal (en ook tegelijk) kunt gebruiken. En bijvoorbeeld het nieuwe Quantized Pad Trans-effect. Wat dat is?

Deze dj controller heeft net als de meeste dj controllers van Pioneer de elementen die ook een standaard dj set bezit. Ik heb dit al vaker gezegd, maar dat is nuttig: draai je eens in een club op gewone dj cd spelers, of op de dj controller van iemand anders, dan weet je waarschijnlijk direct hoe deze werkt omdat je hebt leren draaien met een dj controller die volgens de dj standaard is ingericht.

Software

De Pioneer DDJ SB2 wordt geleverd met Serato DJ intro. Dit is een soort lite-versie van Serato DJ. Serato is een van de grote drie softwarepakketten op de markt, naar Traktor DJ en Virtual DJ. Het is dj software die door beginners prima gebruikt kan worden, het zit goed in elkaar, maar vooral ook voor pro’s interessant is vanwege de grote hoeveelheid mogelijkheden bij het technisch mixen. Bekijk hieronder wat voor interessante technieken je onder andere kunt toepassen met deze dj controller in combinatie met Serato DJ:

Prijs

Deze dj controller is -zeker voor Pioneer – zeer betaalbaar. Voor rond de 250 euro heb je hem in je bezit. Al met al een hele mooie instapper voor beginners, maar ook zeker nog interessant voor wat meer ervaren dj’s. En zoals ik al zei: het zal je ook op weg helpen naar draaien met de meer traditionele dj sets, bestaande uit bijvoorbeeld 2 cdspelers en een mengpaneel. Zie hieronder een voorbeeld:

Een voorbeeld van een traditionele dj set: 2 cdspelers en een mengpaneel in het midden
Een voorbeeld van een traditionele dj set: 2 cdspelers en een mengpaneel in het midden

Wil je meer weten over de Pioneer dj controllers? Kijk dan hier. Of wil je onze dj controller top 10 van dit moment zien? Of kijk rond op onze website voor andere dj gear en informatie daarover.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *